top of page
Donker hout

Jachtkosten Vaalkrans

 

JACHT

 

Vaalkrans is de perfecte ontmoetingsplek waar jagers beginnen aan een jachtweek op diverse plaatsen op de door de jager gekozen trofeeën. 
Wij maken vooraf een prijsopgave van welk wild we waar kunnen gaan bejagen. Van Kaapse buffel tot leeuw.

Je kan kiezen voor walk & stalk of jacht vanuit een hide op het 200 ha omheinde jachtrevier. Op het terrein is een rijk assortiment aan wild dat bejaagd kan worden aan normale prijzen. Op Vaalkrans kan je met karabijn of boog jagen. In de onderstaande galerij kan je een overzicht vinden van de op Vaalkrans aanwezige soorten.

Daarnaast kan uiteraard op zowat elke Afrikaanse wildsoort gejaagd worden in de buurt. Je kiest de wildsoorten waar jouw voorkeur naar uitgaat en stelt zo je eigen budget samen.

BOOGJACHT PAKKETTEN

Naast het jagen met karabijn, is ook boogjacht een hot item waar ook Vaalkrans voorzieningen voor heeft. Wij stellen specifiek voor boogjagers pakketten samen om een onvergetelijke tijd bij ons door te brengen.

 

NIET INBEGREPEN IN DE WILDPRIJZEN  

 • Vervoer voor jacht/uitstappen buiten Vaalkrans met de VW Combi (€ 0,40/km)

 • Kost gewonde en/of verloren dieren zoals bepaald door de PH.

 • Geweer tijdelijke import / export vergunning.

 • Huur van geweren en munitie, tenzij schriftelijk vermeld voor aankomst.

 • Alle taxidermie werk, verpakking, dompelen en verzending van trofeeën naar de eindbestemming.

 • Overheidsvergunningen en diverse vergoedingen indien en waar van toepassing.

 • Fooien aan de PH's en het personeel.

Wildsoorten op Vaalkrans

Donker hout

Trofeegalerij Vaalkrans

 

Via onderstaande knop kan u de trofeegalerij zien van het wild dat op Vaalkrans werd geschoten.Heeft u zelf foto's genomen en wil u die er ook tussen zien? Mail ze even naar hans@vaalkrans.nl en we zorgen dat ze erbij komen.

Maak kennis met Vaalkrans...

Sinds 24 jaar ben ik een echte Zuid-Afrika-fan en na 35 jaar als ondernemer gewerkt te hebben in de detailhandel, heb ik dat stokje inmiddels overgedragen aan mijn dochter.  De verkoop van mijn huis heeft me de financiële ruimte en tijd gegeven om in mijn favoriete land Zuid-Afrika een gamelodge te kopen.  

Ik verblijf er niet permanent maar reis elke keer voor onbepaalde tijd op en af.  De lodge ligt tussen Heilbron en Edinville op 2 uur rijden van Johannesburg richting het zuiden naar Kroonstad. 

Vaalkrans is een 200 ha omheind gebied. Op dit prachtig stuk bosterrein in een dal in de provincie Vrijstaat leven giraffen, springbokken, impala’s en vele andere diersoorten tussen de vele vijvers. De “vale krans” waar de locatie zijn naam aan te danken heeft, laat zich mooi zien bij het opkomen van de zon en staat garant voor onvergetelijke foto’s tijdens wandelingen en safari tochten. Het is een ideale plek om er enkele dagen (of langer) te verblijven. 

Het is er heerlijk om te acclimatiseren en alvast van het dierenrijk te genieten tijdens een fotosafari. 

Deze 5 sterren lodge beschikt over vier 2-persoonskamers waarvan één de masterbedroom/bruidssuite is. Dit maakt dat het aantal slaapplaatsen in de hoofdlodge op 12+ komt. Tijdens je verblijf in deze ruime rustgevende accommodatie, ruik en proef je de authentieke Afrikaanse sfeer. Er zijn meerdere keukens die alles bevatten en natuurlijk enkele grote buitenbraaien (bbq). In de woonkamer staat een grootbeeld-tv en er is gratis wifi. Gasten kunnen genieten van het geweldig uitzicht over het landgoed vanuit het zwembad, terras en rondavel.

Er is ook een apart gelegen bundu-jachtkamp voor 6 personen waar de braai en terras garant staan voor teambuilding, vriendschappen en gezelligheid. Een klein team van werkers/ schoonmakers en een dagelijks bestuur zijn permanent op het landgoed. Zij regelen het ophalen en wegbrengen met ons eigen vervoer naar de luchthaven, alsook de vele mogelijke uitstapjes naar bezienswaardigheden in de omgeving of ver daarbuiten. 

 

De voertaal van Zuid-Afrika is engels. In veel gebieden spreken de meesten vooral boeren-Afrikaans dat door ons goed te verstaan is.  

 

Wetenswaardigheden 

 • Vraag vooraf je provider hoe je het goedkoopst je telefoon kunt gebruiken, normaal bellen is heel duur, maar met WhatsApp is dat zeer goedkoop. Een aanrader is de app Airalo. Een E-sim waarmee je perfect 4g bereik hebt en geen extra simkaartje moet kopen ter plekke.

 • We rijden er links in mooie en goede auto’s. De wegen zijn goed behalve de kleine binnenwegen waar soms slaggaten zo groot als een badkuip.  

 • Geef fooien niet rechtstreeks aan werkers of spoorzoekers, maar doe het via ons zodat wij er een gelijke verdeling van kunnen maken. De kans op onderlinge ruzies willen we vermijden.  

 • Voor alles geldt: “vragen kost niets” en is beter als zomaar iets proberen of doen. 

 • Draag geen gouden kettingen of dure horloges in een stad als Johannesburg (of Amsterdam ;-))   

 • Pak geen pak Randen uit je zak om ergens te betalen. Betalen met bankkaart of creditcard kan overal, aan ons kunt u overmaken of contant betalen 

 

Jagen   

Op Vaalkrans kan beperkt gejaagd worden omdat op het (relatief) kleine grondstuk van 200ha (slechts) 150 dieren leven, maar we jagen in een veel groter gebied rond Heilbron waar op andere en meerdere soorten gejaagd kan worden. De meest gestelde vraag is wat de afschotprijzen zijn en die vraag is ook het moeilijkst te beantwoorden. In ZA kennen we meerdere soorten en manieren van jagen. Op Vaalkrans is dat Walk-&-Stalk, maar de meest gebruikte manier is Drive-&-Stalk. De revieren waar gejaagd wordt zijn (meestal) omheinde gebieden van 20 tot 20.000 ha, maar jagen in vrije wildbaan kan uiteraard ook. 

De meest gekozen manier van jagen is dus Drive-&-Stalk. Dat is met één of meerdere jagers op een terreinvoertuig met een PH (personal hunter) en spoorzoekers het wild opzoeken en aanbersen. Het aanzitten vanuit een hide (hoogzit) wordt ook wel gebruikt bij een voer- of drinkplaats. Drijfjachten zijn minder populair, maar worden wel gehouden om wild te vangen. Zelfs een gebied dat bejaagd wordt heeft vaak een teveel aan wild en het wild wordt in een BOMA gedreven en afgevoerd na selectie. 

Daarnaast is er ook nog de biltong jacht, Biltong is het gedroogde vlees dat je overal tegen komt als lekkernij. Waar wij chips op tafel zetten, zetten Afrikaners biltong op tafel. Deze manier wordt bijna uitsluitend door Zuid-Afrikaners zelf gedaan om de eenvoudige reden dat het drogen verschillende weken duurt en het vlees niet kan meegenomen worden in het vliegtuig. Voor biltong-jagers maakt de trofee niks uit. Zij verkiezen vrouwelijk wild boven een grote bull. Hier komen de grote prijsverschillen boven water. Je kan een springbok schieten voor bv €110 voor biltong op een terrein zonder slaapplek of een Kalahari springbok trofee op een 5 sterren jachtplaats voor €450. Ik zie prijzen voor een buffeljacht van € 2500, voor een vrouwelijk dier op een weiland, en prijzen tot boven de €15000 voor een oude bull met hoorns die nauwelijks in een krat passen in een gebied dat nog ongerept is en waar je slaapt in een 5 sterren lodge. Elk bedrijf heeft zijn eigen image en manier met daaraan een prijslijst. 

Enkele voorbeelden

Vaalkrans game lodge regelt en biedt voor elk wat wils. Laat ons uw wensen weten en wij zoeken het er voor u op maat. 

 • U wil met uw jongste zoon op enkele “bokken” jagen? U hoeft daarvoor niet heel zuid Afrika te doorkruisen. Dat kan bij ons of bij ons in de buurt. 

 • U wil vogels jagen op een vaste plek in de ochtend en in de middag een bok jagen, dat kan in een omtrek van 100 km.  

 • U wil tijdens de jacht van uw leven op een leeuw of een buffelbull jagen? We gaan een eind noordelijker (bv in Limpopo) waar leeuwen- en buffeljacht is toegestaan met de juiste vergunningen en de juiste mensen. 

 • U wil graag met uw familie een reis maken en daarbij (een beetje) jagen. Geen probleem; een gids en chauffeur brengen u met ons eigen vervoer naar musea, een wildpark of andere bestemmingen. We kunnen dan bv splitsen in reizigers die gaan bezichtigen en jagers die ergens anders hun geluk beproeven. 

 

 • Probeer  vooraf te bedenken wat u wil schieten, dan kunnen we daar rekening mee houden. Ter plaatse aanpassen is geen probleem.  

 • Als jager wilt u een ver schot doen op een gnoe of  blesbok? We brengen u dan bij het schitterende veld in de bv Drakensbergen en u bepaalt hoever en wat u wil schieten onder deskundige begeleiding. Met het geweldige licht in Afrika en onze westerse telescopen zijn 100m tot 1000m mogelijk. Geen zin om terug of om verder te gaan? Dan blijven we toch nog een nachtje!  

 • Niet schieten en toch meegenieten? Geen probleem u bepaalt zelf uw dagindeling, wat u doet en met wie. 

 • Jagen in Zuid-Afrika is jagen zoals u het wenst. U bepaalt hier uw afschot, hoeveel en welk dier geniet uw voorkeur en wat past in uw budget?! 

Dagprijs voor jagen is € 175/pp/dag. 

 • Wat is inbegrepen?

  • Verblijf op Vaalkrans en op al de andere plekken die we bezoeken en waar we overnachten, eten, braaihout, koeldrank, hapjes en eten onderweg is inbegrepen.

  • PH en spoorzoekers, slachters, en voorbereidingen voor taxidermie.

  • Vervoer van en naar de luchthaven.

  • Gebruik van lokale voertuigen, gebruik van wapens  en entrees.   

 • Wat is niet inbegrepen?  

  • Sterke dranken en bier (€2,00)

  • Gebruik van de VW caravelle kost € 0,40 per km tijdens de gehele trip. 

  • Afschot van wild. De Vaalkrans prijslijst is in bijna alle gevallen van toepassing. Het wild dat u jaagt heeft een dagprijs. We stellen u hiervan vooraf op de hoogte mocht dat anders zijn. 

Trofeeën  

Zoals gezegd jaagt u in ZA op het allermooiste wild en maakt een keuze om het als trofee te laten bewerken. Onze vaste preparateur is een van de betere  (zo niet de beste) van ZA is en kan aan al uw wensen voldoen!  Ik heb onlangs enkele van mijn  trofeeën in de lodge gehangen en deze geven een goed beeld van hun kwaliteit en mogelijkheden. De prijzen voor het opzetten krijgt u vooraf van de preparateur. Deze dienen voordat er aan begonnen wordt, betaald te worden. Je kan dat daar, of na thuiskomst overmaken of via ons doen.  

Wapens  

Het is mogelijk uw eigen wapens mee te brengen naar ZA , maar weet dat het een berg papierwerk is. Alle kalibers zijn toegestaan (behalve halfautomaat). U dient zelf en bij voorkeur samen voor de papieren te zorgen. U ontvangt van ons de benodigde uitnodiging. Op de meeste plaatsen zijn wapens aanwezig die u daar kunt gebruiken en deze zijn in de prijs inbegrepen.

 

Veiligheid

Veiligheidsregels zijn eigenlijk over de hele wereld hetzelfde, u bent zelf verantwoordelijk voor uw gedrag en schot. Weidelijkheid natuurlijk ook. 

 

ik heb geprobeerd u een indruk te geven van de mogelijkheden, de kosten en wat er zoal gedaan kan worden. Stel gerust uw vraag per email, of nog liever  per telefoon. Ik weet niet alles, maar ik kom een heel eind met mijn team en kennissenkring. 

 

Graag tot ziens in het adembenemende Zuid-Afrika

Hans van Gulik

 

bottom of page